一直都好想去鼎王食麻辣锅,一尝台式滋味!💗见将军澳分店最近推出咗平日嘅午市自选火锅套餐,价位好吸引($298 /2位+加一)🥳嗱嗱声去试下先。 套餐包汤底丶配料6款丶粉面1款,仲有任食鸭血豆腐,而酱料同白饭就任添🥳另外~指定饮品仲有半价优惠👍🏼真系超抵👍🏼 而用餐时间系1.5小时。◼️汤底叫咗鸳鸯锅「鼎王麻辣锅+酸菜白肉锅」我地唔算好食得辣所以叫咗小辣,辣度对我哋来讲啱啱好🥳 而酸菜白肉锅都有酸度拣😙惊太刺激嘅可以拣小酸👍🏼酸菜都系任食,服务生跟到好足👍🏼见食到差唔多,就会自动嚟加👍🏼◼️鸭血麻辣汤底入面啲鸭血同豆腐~真系劲正🤤吸收晒汤汁嘅精华,劲入味!鸭血大大旧口感非常嫰滑!💗同样系任食,服务生经常走嚟自动自觉同我地添加~作为鸭血粉丝,净系食鸭血都食到好满足👍🏼◼️五花去骨鲜牛薄薄嘅五花牛片💗油脂丰富,滚佢几秒就食得,肉味十足,肉质都好嫩滑。◼️弹牙墨鱼棒很真材实料,入面墨鱼爽口弹牙,鲜味浓郁!大大件非常滋味。◼️老油条炸到金黄色好脆口,放入汤底滚两下,吸晒D汤汁然后食真系正🤤◼️粉条打边炉真系唔可以少~最后食返碗粉条真系超完美💗 粉条吸晒汤嘅精华,入口顺滑弹牙。◼️ 鼎王乌梅汁(套餐+$49)

◼️汤底

◼️鸭血

◼️五花去骨鲜牛

◼️弹牙墨鱼棒
很真材实料,入面墨鱼爽口弹牙,鲜味浓郁!大大件非常滋味。

◼️老油条
炸到金黄色好脆口,放入汤底滚两下,吸晒D汤汁然后食真系正🤤

◼️粉条

◼️ 鼎王乌梅汁(套餐+$49)
台湾直送嘅乌梅汁,唔会太酸,非常清甜好喝💗又解油腻。一jar两个人分都几多,计返每人有3杯半,实在太好饮了~唔觉唔觉就饮晒!

依个午市套餐真系抵💗净系食鸭血都食咗好几转🤤不过依个餐只限平日星期一至五11:00-16:00期间供应,而供应期有限💗

服务生话周末同假日会有另外一款午市火锅套餐。

• 老油条
  • 鸳鸯锅