2017-05-22 182 浏览
早排同朋友仔 GATHERING拣左系铜锣湾耀华街既呢间西餐厅 Chez Bistro位于百乐中心21楼, 地点方便易揾~~上到去感觉舒适, 情调也不错, 三五知己黎或者跟情人黎都可以!!!食西餐当然要把酒谈下心;我地就拣左呢支纽西兰 Peter Yealands Marlborough 既白酒~~口感唔算DRY, 酒味亦唔太浓, 配海鲜也不错!!呢度有个 3-Course Dinner Set 都几抵食架~头盘, 汤, 主菜及餐饮都系 HK$298-$488, 唔算太贵呢!!仲可以加钱要个 Seafood Plate, 想饮餐酒又可以加 HK48, 其他特饮就加 HK$25价钱合理喔~~~先来新鲜热辣既餐包~~有两款唔同既面包, 都几松软!!而我地仲加左 HK$98 (2人份量) 要埋个 Cold Seafood Plate ~~有 5款海鲜, 包括:生蚝, 鲍鱼, 红虾, 翡翠螺及带子"*全部都好新鲜又大只, 带子好鲜甜, 鲍鱼味道挺浓郁;份量都真系唔少, HK$98 两人份真系好抵食!!Starter 有两款选择:日本油𫠐鱼鱼生片, 南瓜, 牛油生菜合桃沙律配青柠榄油汁香煎法国鸭
早排同朋友仔 GATHERING
拣左系铜锣湾耀华街既呢间西餐厅 Chez Bistro
位于百乐中心21楼, 地点方便易揾~~
食西餐当然要把酒谈下心;
口感唔算DRY, 酒味亦唔太浓, 配海鲜也不错!!

价钱合理喔~~~

先来新鲜热辣既餐包~~
有两款唔同既面包, 都几松软!!

Cold Seafood Plate

全部都好新鲜又大只, 带子好鲜甜, 鲍鱼味道挺浓郁;
份量都真系唔少, HK$98 两人份真系好抵食!!

Starter 有两款选择:
日本油𫠐鱼鱼生片, 南瓜, 牛油生菜合桃沙律配青柠榄油汁
香煎法国鸭肝伴焦糖蜜桃配血橙果酱

我就点左鸭肝, 香口得黎唔会过油, 内里软软的"*
配埋脆多士一齐食就唔会太腻~~

汤方便就有 3款可以选择~~

我就拣左荷兰白菌忌廉汤;
味道好香浓既菇菇味道, 加上切片既白菌系饮汤时更有口感!!
忌廉汤亦好滑身, 饮完都已经饱左一半"*

炭烧美国极佳级天然安格斯肉眼扒(9OZ)配红酒汁

主菜选择都唔少, 有成7款咁多, 总有一款岩心水!!

牛魔王就梗系食牛架啦~~
呢款"炭烧美国极佳级天然安格斯肉眼扒(9OZ)配红酒汁"

点了 5成熟, 上台时生熟度刚好, 配上红酒汁;
肉眼扒都几厚身, 牛味都很浓, 同时带点炭烧的味道, 很不错!!

是日新鲜鱼柳伴大虾

朋友就点了是日新鲜鱼柳伴大虾~~
鱼柳肉质挺滑, 而大虾都算新鲜又啖啖肉咁!!!

最后我地另外点了甜品~~~
Earl Grey 味既 Creme brulee 同埋 Cheese Cake!!
非常满足既一餐喔"*
2017-03-20