2018-09-29 873 浏览
今日入咗屯门探亲戚 去咗佢屋企楼下嘅酒楼饮茶🥢 入面有好多枱 星期日一点几都唔驶等位👍🏻 见价钱几平 所以四个人都嗌咗好多点心 同一碟炒饭😂我地嗌咗椒盐鱿鱼须 椒盐腰果豆腐 鱼茸煎虎皮椒 香煎虾米肠 两份孖宝 有金港烧卖王 同鲜竹牛肉球 另一份孖宝有时菜鲮鱼球 同鱼茸煎茄子 最后仲有一碟咸鱼鸡粒炒饭🙊 上菜速度唔算快咸鱼鸡粒炒饭几好食 又几足料⭐️椒盐鱿鱼须 冇乜鱿鱼嘅鲜味 但调味料好惹味🙂椒盐腰果豆腐 豆腐外层嘅炸粉唔厚 所以唔系好脆 但豆腐好滑 整体都好食😗鱼茸煎虎皮椒 虎皮椒唔辣 都几多鱼茸香煎虾米肠 煎得唔够干身 有啲似蒸肠 虾米有啲腥 🤧金港烧卖王 几好食 相对其他酒楼佢算几平🤤鲜竹牛肉球就好一般 牛肉似落得太多松肉粉时菜鲮鱼球 都几腥 又偏向多骨 但都几大件鱼茸煎茄子 上碟时 有三件嘅 但上枱热辣辣 所以比佢地夹咗件喇🤭 都几大件价钱几平嘅 但味道唔算太好 不过不失啦😬 食满$150有得抽奖一次 奖品系一款晚饭小菜 咁样吸引客人 都几特别嘅

咸鱼鸡粒炒饭几好食 又几足料⭐️

椒盐鱿鱼须 冇乜鱿鱼嘅鲜味 但调味料好惹味🙂