2024-07-21 107 浏览
大哥鸡饭成日心思思想食星马菜,今日咁屋企冇煮饭,梗系捉老豆老母陪我食返够本。😊😊虽然大哥鸡饭店仔细细,但野食选择都几多下。落单后前菜小食好快就送到。剁椒无骨凤爪唔会好辣,主要酸甜为主,非常醒胃。而参巴酱炸鸡,主要取其香,唔会有太劲辣椒味,入口香脆有肉汁。😍😍而主菜,当然要试下佢个海南鸡饭啦。鸡肉爽弹有光泽,而鸡肉就嫩滑有鸡味,配上我自己好钟意既黑酱油,非常搭配。第二样我地拣咗猪颈肉喇沙掺掺,猪颈肉份量劲多,而且烤得好干身,点少少泰式酸辣汁,非常惹味。喇沙汤微辣带浓厚椰香,相当唔错。😆😆最后我地口痕叫多咗份斑斓咖央多黎,牛油咸香加上甜丝丝既咖央酱,作为饭后甜品真系最适合不过。☺️☺️
大哥鸡饭