2011-05-17
于电影中心欣赏观音山后, 漫步到女友经常光顾的唯珍用膳听说呢间系新铺黎, 装修比旧铺舒适好多我唔明点解九龙湾工厂区既茶餐厅价格要差不多贵一倍...是次点左北京馅饼, 雪菜菜肉云吞粗面, 酸辣汤, 葱油饼呢碗面我俾4分, 汤都几鲜味唔太重味精, 粗面正常, 菜肉云吞大大只好足料有肉汁, 整体味道偏浓(写食评时先发觉我唔识分云吞同水饺, 系咁谂呢碗究竟系云吞定水饺?! 最后都系凭记忆, 同自己讲一万次呢碗系云吞!!!)馅饼系好味既, 但系味道同菜肉云吞太类同, 一齐食就打左D折扣有肉汁但未到爆汁既程度, 如果清真牛肉馆既牛肉饼系5分的话, 呢个馅饼迫于无奈地只能得到4分喇酸辣汤味道都唔错, 但同平时饮开既酸辣汤味道唔太一样, 呢碗比普通既酸, 色泽都浅D, 加上得我一个人饮实在太大碗, 饮唔哂葱油饼一般, 可能都系已经太饱既关系听说煎饺系必食之选, 不过今次8点去到已经卖哂, 下次先再试埋计50蚊两个人都食唔哂D野, 食物积素中上, 实在抵食
听说呢间系新铺黎, 装修比旧铺舒适好多
是次点左北京馅饼, 雪菜菜肉云吞粗面, 酸辣汤, 葱油饼
葱油饼一般, 可能都系已经太饱既关系
埋计50蚊两个人都食唔哂D野, 食物积素中上, 实在抵食