2018-11-22 903 浏览
儿时住响深水埗唐楼,对于呢个地方总有少少情意结,久唔久就想去食吓豆腐花,行吓黄金商场。喀什咖哩就响平日食开嘅荳品店附近,平日自己一个人嘅话就一定买份咖哩牛肉薄饼边行边食!二人以上就入去食丰富嘅印度餐。位于深水埗嘅食肆有个特色,就系份量比坊间多少少。一般午餐份量一定够饱!喀什嘅午餐有咖哩牛腩,咖哩免治牛肉,咖哩免治羊肉三款,配白饭或者2块酥油饼,价钱都系$4X。咖哩底用上多种香辛料配搭而成,辣味唔会太重,但味道浓郁层次丰富,口感顺喉,无论配白饭或者酥油饼都系绝配!肉类方面,牛腩,免治羊肉就最受欢迎,牛腩炆得软烂入口即化唔黏牙,羊肉味浓满口羊肉骚香烤鸡又系另一皇牌推介,鸡肉用香料,乳酪腌得入味,肉嫰多汁,系我每次必点嘅!酥油饼层次分明,香脆得嚟又烟烟韧韧,每份都即叫即煎,次次都热辣辣,甜食咸食都得!食物方面就超水准,唯独卫生就要改善一下

,羊肉味浓满口羊肉骚香

烤鸡又系另一皇牌推介
,鸡肉用香料,乳酪腌得入味,肉嫰多汁
,系我每次必点嘅!

食物方面就超水准,唯独卫生就要改善一下

• 咖哩牛肉薄饼
  • 烤鸡