2021-12-30
同女朋友去整陶瓷,所以上 openrice睇下附近有D咩好野食,发现呢间由泰国人主理既餐厅价钱非常贴地,而且评论都比较正面,就决定去试下餐厅唔难揾,系工厦D䢂要稍为等耐少少 only,餐厅环境其实几舒服,播住泰文歌,有少少泰国一般民居既感觉叫左半只海南鸡,个份量好有诚意,先60蚊有咁大份都算系咁,肉质唔够嫩,不过有鸡味,性价比好高叫左个湿炒河粉,佢系炒左个河粉底再另外炒D菜同肉倒上去,所以河粉系食到镬气味,个酱汁系偏甜味,行传统泰菜路线,唔中意甜味既就唔建议叫呢款,不过我觉得唔错泰式炒通菜,同香港用腐乳炒既方法好唔同,佢系落左豆豉同椒丝,上面加少少干蒜,食落有少少辣味,味道好香,除非完全唔食得辣,如果唔系都推荐试下叫左个咖哩,本来系叫青咖哩,不过佢出左黄咖哩,我地系善良既顾客所以就照食冇叫佢再整过,呢只系平时都会食到果只茶餐厅既偏甜味咖哩,冇咩特别整体性价比好高既一餐,味道唔错,大家行经附近可以一试
整体性价比好高既一餐,味道唔错,大家行经附近可以一试