2023-02-14 39 浏览
以前行旺角通菜街都系怱怱忙忙,从未发现有咁多食肆,寻晚经过呢度,被大大块蓝色招牌吸引左「大丸和风食堂」,同埋门面既餐牌,因为亲民价钱同埋上个月去完日本无时间食寿喜烧,咁就入去食返餐。我地夜晚九点入席,有几枱大枱一家大细热热闹闹咁,而我地就有舒适卡位安座两个人点左以下食物:火炙三色卷(带子、吞拿鱼、三文鱼)$78三款寿司🍣,每款两件- 带子、三文鱼、吞拿鱼连上面既酱汁及三色卷(青瓜、蟹柳、蛋)一齐入口,亦能有其鲜味系度- 夹起时能整团寿司入口,没有松散,大厨手艺呢度亦有破百高质食物,价廉之处系可免费添饭呀岩哂饭桶,可惜我地眼阔肚窄呢!特盛海鲜丼$138- 虾好鲜甜,虾头多甜膏- 三文鱼同蟹籽新鲜美味- 连埋味增汤一齐然后系我最期待既牛肉寿喜烧呀!呢个不得了,只系$58!!汤头鲜甜,连埋野菜既鲜甜在!牛肉质素唔错, 绝对系远高呢个价钱既期望!最喜欢系野菜份量亦好足料,连埋汤头一齐享用,好温暖呀🫶🏻🫶🏻

两个人点左以下食物:
火炙三色卷(带子、吞拿鱼、三文鱼)$78
三款寿司🍣,每款两件
- 夹起时能整团寿司入口,没有松散,大厨手艺

呢度亦有破百高质食物,价廉之处系可免费添饭呀
岩哂饭桶,可惜我地眼阔肚窄呢!

特盛海鲜丼$138
- 虾好鲜甜,虾头多甜膏

- 三文鱼同蟹籽新鲜美味
- 连埋味增汤一齐

然后系我最期待既牛肉寿喜烧呀!
呢个不得了,只系$58!!

• 牛肉寿喜烧