2004-09-01
之前经过呢间泰国菜馆都劲多人排队,心谂:可能喺地铁d广告成日卖$19.8咖喱炒蟹,$48明炉鸟头等等,所以好多人,一见到多人,我就唔想食;点知寻日6:00到冇人等位,而我又有少少肚饿,o甘就嗱嗱声入去食.原先想食二人套餐,又想食咖喱炒蟹,而个餐又冇饭,计计埋埋都唔抵,o甘咪散叫lor!我地二人order如下:- 咖喱炒蟹$19.8- 冬阴公虾汤$48- 马拉炒通菜$38- 蛋包饭$48冬阴公虾汤够浓够辣,足籵;咖喱炒蟹直倩系水准之作,好冶味,仲有少少甜,呢个本住肥死都要食;马拉炒通菜就咸咗些少,一般;蛋包饭就劲大个,有少少淡,捞咖喱汁就最正啦!后嚟就因为太口渴,心思思点咗个芒果冰$18,唔太甜但又冇乜芒果味,ok可解渴o甘啦!价钱~$190,揽住个肚走,好过去九龙城!Service都唔错,成日走黎加水,但有某waiter放低d𩠌𠮶时,唔知可唔可以细力少少呢!
- 咖喱炒蟹$19.8
- 冬阴公虾汤$48