2025-01-24 454 浏览
最近这个商场有优惠,消费$1000已经有$300礼券回赠,非常刺激到我消费嘅心情!最开心当然系吃大餐啦,于是乎就出动去韩烧!果然嚟到非常爆场,可见大家的想法和我都是一样!今次食咗盐葱牛舌旨味套餐,呢款套餐都几抵食,尤其适合两个人,因为每一款份量唔算好多,但系就可以试到劲多款肉类,例如有软糯香浓芝士生蚝、香口肥美葱蒜牛五花、油香四溢嘅秘制酱油猪五花、爽实口感嘅葱蒜牛舌、腌得香甜的牛胸腹肉和嫩滑炭香嘅梨汁鸡腿肉。仲配搭埋非常地道嘅薯仔牛骨汤!菜干薯仔汤非常下火,好适合食完韩烧饮返两啖!味道浓郁,实而不华,仲有一大块煲到好淋好入味嘅牛骨肉,入口软绵绵好鲜味,系有100分嘅!饭桶就要吃点饭,叫了石头锅饭和韩式紫菜饭!热辣辣嘅石头杂锦拌饭,加上韩式辣椒酱,味道刺激得来,因为有好多蔬菜,又会觉得好健康!最顶瘾系非常香口嘅饭焦,同煲仔饭有得挥!这边也有很多冬季热饮,推介姜橙热饮,不太辛辣的姜味,偶尔散发一点橙香,饮起来很暖胃!玫瑰佛手柑热饮也会是个不错的选择,淡淡的玫瑰香气不会过分浓烈,然后佛手柑非常舒缓喉咙,有一种清润的感觉。