2023-08-16
一班人今日放假出去玩完,想揾地方医肚,上网见到荃湾开了一间串烧,就去试下。荃湾站经商场行过去好近,好方便。去到见到厨师喺度烧梗的食物好吸引,所以就即点了,猪肉串,鸡肉串,鸡软骨串,牛肉串,鸡翼,菠萝,茄子,墨汁台湾肠,捞面.........𠮶啲猪肉同鸡肉食起嚟外脆内软,味道啱啱好,𠮶啲茄子原条上,好大条,放埋蒜蓉喺面,劲好味。菠萝唔怕有酸味,烧完仲好Juicy 。鸡翼好滑。墨汁台湾肠脆脆地,好正好味。食完一round, 大家再叫另一round, 今次就叫鱿鱼须,鱿鱼须好爽口,正 。另外叫埋芝士肠,再返call 菠萝,鸡软骨同猪肉鸡肉串。食串烧𠮶时,加埋爹仔佢地自家制的沙爹酱真喺唔同食法。叫吓叫吓,总共叫了3个round ,8个人食到个肚好满足地走,埋单都唔洗$1000。其实我地坐低本应一次过想叫好多好多嘢食因为大家超肚饿,老板就同我地讲食完再叫,因为串烧热热地先好食,老板超细心,对客人有礼貌下次一定会再嚟
下次一定会再嚟