2013-04-01 528 浏览
假日路过尖沙咀赫德道打算同朋友食Lunch, 见到地库有间日本餐厅有一些价廉物美嘅午市御膳便决定试一试首先落到餐厅楼下, 环境格调都很舒适, 座位大并唔迫嘅环境, 而且好有日本餐厅嘅格调而看看午市餐牌, 价钱相宜而且有好多选择, 包括鱼生饭, 咖哩饭, 炸物御膳等等, 而我最后选择了最平嘅猪柳午市御膳, 餐厅本身供应嘅绿茶都不错而且waiter常常为我们加茶, 服务都唔错, 讲到食物, 有椰菜丝作前菜, 我们可以自行加芝麻酱混合, 有椰菜丝味道不算十分爽口, 但都不是太差, 并同其他日本餐厅一样可以refill, 而送来嘅猪柳午市御膳, 猪柳好淋同可口并十分新鲜系即造的, 饭系用珍珠米选料唔错, 酱料方面提供咗生芝麻粒比客人自己整碎再自行加日式酱料, 而waiter都好好提示客人如果调配配料, 而汤都好入味同有少少料包括瘦肉同红萝卜, 而现在跟餐可以加$8有杯Soft Drink or Juice唯一意中不足的地方系一定要加$8饮指定的Soft Drink or Juice, 如果可以et 多个Price比人加多少少饮特饮就更好而结帐waiter说光顾一次可有一个印花盖印而储满3次可申

首先落到餐厅楼下, 环境格调都很舒适
, 座位大并唔迫嘅环境, 而且好有日本餐厅嘅格调

而结帐waiter说光顾一次可有一个印花盖印而储满3次可申请做会员系晚市有85折, 都好吸引, 下一次值得再试
2013-03-31