2021-07-13
呢间铜锣湾嘅良心食店都颇有人气,今日忍唔住拜会一下,结果真系发现新大陆——价廉物美,包罗万有——正啊!(更)认真mode呢其他都真系几厉害,好少茶餐厅可以好似呢间咁多食物选项,由常餐到碟头饭到汤饭到扒,咪玩啦师兄点解可以keep到咁多款式而且真心味道几高质,so crazy!海鲜汤花甲泡饭🍲$63本来贪得意试下only,结果真系饮第一啖汤就觉得好惊艳(menu都有提你记得饮汤which真系应该饮😍)超浓超鲜甜嘅海鲜汤,而且花甲都几多,至少10只,其他配料又好丰富,有合掌瓜有木耳,仲有少少菇菌,同埋我冇咁钟意但无可否认好重要嘅芫茜。饭都煮得啱啱好,浸住汤食到最尾都仲觉得软硬度恰恰好,非常难得瑶柱福建炒饭🍛$60认真呢斋睇样已经觉得好食啦系咪先。配料又系冇花冇假真系应有尽有咁滞,芡汁浓稠但混和啲饭依旧食到粒粒分明嘅米饭。整体真系好唔错,食到地道港式料理热好力克☕️热柠茶🍋$6不过不失,冇咩特别。我杯热柠茶嘅柠檬比咗四五块,都几大方btw环境都唔错,坐得舒服冇人赶,不过七点左右开始多人唔好意思坐太耐
海鲜汤花甲泡饭🍲$63
瑶柱福建炒饭🍛$60
热好力克☕️热柠茶🍋$6
不过不失,冇咩特别。我杯热柠茶嘅柠檬比咗四五块,都几大方