2021-07-07 1000 浏览
平时好少去新蒲岗,咁啱经过,见到这间酒家出面有个牌写住有特价小菜,最平$38,果日系公众假期,于是问吓系咪也有做特价小菜,佢话有,立即试吓佢,叫了胡椒猪肚鸡煲、翠塘海皇豆腐及南乳莲藕炆猪手,这些也是属于$48的小菜,先上胡椒猪肚鸡煲,老实讲这个份量系比较少,不过$48算系咁,几香胡椒味,猪肚也算淋,差唔多食晒这碟𩠌之后就上猪手,这个猪手份量也足,唔会过浓味,猪手啲毛也抆得好亁浄,煮得入味,最后上嘅就系豆腐,但这个豆腐真的等好耐,由落order到上枱差唔多成个钟,期间我见其他枱的客人也有催𩠌,有啲等得太耐无等就埋单走了,虽然这个𩠌等得耐,但煮出来的卖相也很不错,大大碟,又足料,有啲似食紧䶢嘅豆腐花,豆腐滑就唔系好滑,但也ok,整体而言,这个价钱坚抵,虽然饭同茶位要$15 一位,但拉上补下也是抵,服务也ok,会再帮衬.