2021-06-08 397 浏览
早前收藏左依间好耐 今次好耐冇食海南鸡饭 就专登黎左旺角食店舖其实唔明显 我系通菜街行左两次都见唔到 终于第三次先揾到 原来系商业大厦入面既店舖 门面相当低调😅依间店舖卖既食物唔多 主要推广当然系海南鸡饭同芒果糯米饭,价钱方面系绝对超值,抵到你都唔信 今次就系叫左依2款食物:粉红海南鸡饭($36) 同芒果糯米饭($18) 。 听闻以前海南鸡饭只售$30 依家加到依个价都依然好抵 。唔好以为$36一个饭就会份量好细 相反 系一份正常份量 一个正常饭量既人食完一碗都饱哂 。 不得不说,味道比想像中好 , 啲鸡好滑好嫩,饭味道浓郁,入面仲加上香茅,系超级地道既海南鸡饭,出面食冇咁精致 。到甜品-芒果糯米饭。 依间用左糯米同埋紫米混合做成 加上椰汁 味道超级衬又好味 糯米饭软糯 食得出系新鲜做 唔系硬到好明显雪左好耐。 不过美中不足系芒果有小小酸 都系因为现时唔系芒果季 。$18份量都唔细 如果两个人黎当甜品share都系超有格调值得一提系 依间价钱亲民抵食 仲要免加一 服务都好好 绝对值得不停反兜再食
早前收藏左依间好耐 今次好耐冇食海南鸡饭 就专登黎左旺角食

粉红水门鸡饭