2020-12-13 489 浏览
有一晚去咗清水湾兜风,然后落西贡觅食。见到呢一间餐厅,又好想食日本嘢就入咗去啦。门外见到午市套餐唔算好贵,但晚餐嘅菜单却贵得有点惊人。但难得嚟到,就豪食一餐啦!叫咗新鲜生蚝,大大只十分鲜甜,毫无腥臭味。但其中一只生蚝有少少沙石洗得唔干净,同左职员讲,佢再额外送多一只俾我哋(当下打咗个突),然后叫咗一盘刺身拼盘试吓,坦白讲质素唔高,刺生未够冻之余,连三文鱼都食唔出肥美的感觉。有点失望。餐厅仲推介左一个手切鱼生俾我地,话当日先刚刚送到,本身都抱有好大期望,但都失望而回,有点腥,无鱼鲜味。主食中规中矩,但若然大家想入到嚟食刺身的话,呢间餐厅嘅价格同味道质素就不成正比,我不太推荐俾大家了。