2023-06-14
首先个menu好奇怪,外卖比堂食多好多款,堂食只系得几张餐牌,除咗牛肉面之外冇其他面可以拣,另外系一啲定食,但系外卖就有好多面饭仲有醉鸡拣,唔知点解呢啲全部堂食都冇得食,所以下次再希望外卖试吓。但系外卖餐牌嘅单点小食就可以照叫。晚餐 盐酥猪扒配卤肉饭估唔到有咁多盐酥猪扒,有两层㗎,下面都有,夹埋成10几块,又大条,要打包返屋企原来除咗盐酥猪扒同卤肉饭仲会有啲前菜,仲有旧甜品系Brownie,仲有卤肉西兰花椰菜花,个汁用嚟捞饭唔错盐酥猪扒好大条,唔会太肥或者太多筋,啖啖肉,得一旧大骨牛腱面原本系牛筋加牛腱,问店员可唔可以唔要牛筋,佢话原来可以转做全部牛腱,太好啦个牛肉汤好浓几好味面头好多辣椒,我哋全部拎开晒,拎开晒之后个汤辣度啱啱好,钟意食辣嘅人可以加埋啲辣椒面条弹牙唔淋,又入味,牛展软熟唔硬小食花枝丸,几脆小食大肠包小肠少辣,个大肠一般,净系食咗小肠咸蛋黄薯条好脆,好彩唔算超级咸蛋黄,我本身唔系太钟意食咸蛋嘅都ok粟米芝士蛋饼超好食,蛋饼皮超软熟,好香蛋味,个汁类似茄汁,好夹,好多芝士同粟米配埋蛋饼更软熟,而且估唔到咁大旧,呢度有4旧,平时系其他餐厅叫一份先得呢度一旧咁多食得好饱要打包
但系外卖餐牌嘅单点小食就可以照叫。
晚餐 盐酥猪扒配卤肉饭
盐酥猪扒好大条,唔会太肥或者太多筋,啖啖肉,得一旧大骨
牛腱面
个牛肉汤好浓几好味
面条弹牙唔淋,又入味,牛展软熟唔硬
小食花枝丸,几脆
小食大肠包小肠
少辣,个大肠一般,净系食咗小肠
咸蛋黄薯条
好脆,好彩唔算超级咸蛋黄,我本身唔系太钟意食咸蛋嘅都ok
粟米芝士蛋饼
食得好饱要打包啲走,两个人食2个晚餐定食3个小食1个蛋饼,好饱,都系每人$130左右