2019-08-21
难得放假,陪好朋友去尖沙咀婚纱街试完婚纱,大家都饿到打晒鼓,谂都唔谂又去8锅臭臭锅度擦餐劲我地四个人叫左2个锅(台式麻辣锅(中辣),蕃茄白豚锅)。每个锅可以因个人喜好选择饭或粉丝,够弹性,我钟意🤤🤤台式麻辣锅-够香够辣,但如果系好辣既朋友可以选择大辣,应该会更惹味(因为后期唔够汤会加汤,会冲淡左少少个汤底)蕃茄牛肉锅-完只蕃茄切件放落汤底,足料,食之前将蕃茄压烂同汤底一齐煲更惹味,越食越香浓,越食越开胃,有惊喜。每个锅都有牛肉,喜爱牛肉既朋友食得唔够喉,可以再encore!牛肉雪花分明,肥瘦适中,令人一食想再食,绝对唔会失望。小食叫左炸花枝丸,即炸即上,加上泰式辣酱既点缀,一食想再食😋台湾肠(蜜糖味),不过不失,同平时台湾街头食开既差不多。盐酥鸡外脆内juicy,外层仲有香草既点缀,双重口感,一个字,正!饮品十分有惊喜,本人叫左水蜜桃绿茶,茶味够香,而且有淡淡水蜜桃既果香,甜味适中,可以舒缓锅物既油腻感,完美配搭。锅物加小食,价钱亦相贴地,而且环境宽敞舒适,适合三五知己共聚晚餐,值得回味
我地四个人叫左2个锅(台式麻辣锅(中辣),蕃茄白豚锅)。
每个锅可以因个人喜好选择饭或粉丝,够弹性,我钟意🤤🤤
牛肉雪花分明,肥瘦适中,令人一食想再食,绝对唔会失望。
台湾肠(蜜糖味),不过不失,同平时台湾街头食开既差不多。