2023-03-03 1655 浏览
我同一个朋友系02–03-2023 去帮衬鱼川居 本身好耐冇打过边炉 就谂住揾间贵少少同食物好少少既任食火锅去食下 于是上网去睇下呢间食评 因为太多like 以为打边炉既食物质素会唔错 但都系「伏」左: 1. 酸菜鱼汤底 - 真系唔咸 唔酸 唔辣 净系有酸菜鱼汤底既味 怀疑佢地出面买汤包加水 同埋加好多味精 讲到酸菜鱼既鱼 得一碟仔 有8-10块 啲肉好淋 都系怀疑唔新鲜 2. 虾 - 我食咁多任食火锅 好少用急冻虾 通常新鲜虾多 呢间不止用急冻虾 又细只 啲肉好散 都系唔知雪左几耐 3. 带子 - 又系急冻带子 都系同虾一样 都唔知雪左几耐4. 龙虾 - 又系急冻龙虾 啲肉好「鞋」都系唔知雪左几耐5. 鲍鱼 - 唯独是鲍鱼可以叫好食 因为够「新鲜」6. 各式打边炉既牛肉 - 我只能讲牛肉质素系100分得 50分多少少 一般质素7. 小食 - 都可以话算好好 8. 其他 - 丸仔之类冇试过唔评 9. 净系饮佢地自家煮既罗汉果水 都算合格本身我都冇谂住写呢间野食评 点解会写?因为唔知系老板娘同伙记同我讲要搬 搬去毅力果边 叫我再去帮衬 我果日已经食到有少少火 睇完咁多好评 由屯门坐车去官

3. 带子 - 又系急冻带子 都系同虾一样 都唔知雪左几耐

4. 龙虾 - 又系急冻龙虾 啲肉好「鞋」都系唔知雪左几耐

5. 鲍鱼 - 唯独是鲍鱼可以叫好食 因为够「新鲜」

7. 小食 - 都可以话算好好

8. 其他 - 丸仔之类冇试过唔评

9. 净系饮佢地自家煮既罗汉果水 都算合格

本身我都冇谂住写呢间野食评 点解会写?因为唔知系老板娘同伙记同我讲要搬 搬去毅力果边 叫我再去帮衬 我果日已经食到有少少火 睇完咁多好评 由屯门坐车去官塘 结果 「闻名不如见面」 讲到咁耐 好似冇讲到价钱 $318 一个人 如果由$318个餐由肉蟹一只转去龙虾一只要加$30 结果两个人食左$733 蚊 咁既质素 讲真 我个人认为好多$250左右既任食火锅同佢地差唔多质素 都系唔会再帮衬