2022-03-29
搭屯马线到荃湾西,一出海之恋就见到有间食日式丼饭几多人睇同买外卖。咦~个样好似几好食,价钱又唔贵,餐厅入面几大同阔落,见无乜人堂食,一于食下先😆系出面既自助点餐机落单,跟住就入去揾位,睇号码取餐。可惜海景位被人坐左(大阳唔太猛烈,坐系窗边位望住海滨长廊同海景,几唔错架💕)廿一厚切牛舌丼 $65牛舌有4块,而且系厚切‼️ 但唔会靭🚫 撒上黑椒同芝麻,够入味而不会有膻味👍🏻 白饭份量对我嚟讲刚好,牛舌配埋白饭,成碗🍚KO😚😚廿一烧牛丼 $60牛肉烧得比较干柴,有少少肥。份量适中,味道唔错既,但牛舌略胜一筹🤣跟餐有餐饮同抹茶大福,大福外皮软绵,铺满椰丝,内里有抹茶cream,唔会太甜,唔错👍🏻食完请自助回收食完既餐盘,仲可以领取$2奖赏,下次凭劵惠顾任何套餐可减$2。如果系附近返工,呢度绝对系一个唔错既选择✨
廿一厚切牛舌丼 $65
廿一烧牛丼 $60