2011-08-03
友人介绍话此间海鲜拼盘好食且并不贵于是一试, 可能系因为有人赞好食先去试, 抱有期待之心下却失望而回.夜晚八点半左近去到, 谂住只系weekday应该walk in都ok, 不过都等左5分钟先有得入座. 餐厅好细, 但位唔逼夹既.由于晚饭前先在老兰饮左大大杯cocktail, 实在不感肚饿, 2个人就只叫左两样野, 论价钱唔算贵, 论质素就….Casear Salad($69) - 个酱唔似自己调既味道, 仲有2条疑似马介休的咸鱼, 乜Casear Salad系有伴以咸鱼既咩??海鲜拼盘($179) - 份量几大, 惟每款海鲜不论新鲜度及烹调味道都麻麻, 虾食落有少许霉的感觉, 青口死实, 八爪鱼仔有点似日式八爪鱼仔既味道, 三文鱼块唔滑亦冇鱼味好似烚肉一块咁, 成个拼盘味道最正常应该系个龙脷柳. 整个拼盘感觉似系以强烈烧烤味图盖过不够新鲜既海鲜, 实在差劲.