2021-09-05
美林新开萨莉亚当然要试下!环境开明阔落,感觉舒适。(但竟然食到肚疴?)黎到萨莉亚,最钟意食嘅就系明太子鱿鱼虾仁意大利粉。另外仲叫咗农舍薄饼、脆脆虾、烟肉菠菜。同其他分店水准一样,明太子鱿鱼虾仁意大利粉都系一样咁好食。不过送上嚟就一啲都唔会觉得系热辣辣,只系暖暖地。但味道我系好钟意嘅, 咸咸香香又 creamy嘅明太子酱加上海鲜,几好食。至于农舍薄饼,饼底硬但又唔系脆口个种,有啲韧同唔新鲜嘅感觉。有蕃茄汁、菇、洋葱、芝士嘅味道,但每个味道都唔会话有好香好突出嘅感觉,整体就系好普通。而烟肉菠菜就普普通通啦,有好重黑椒嘅味道。菠菜系煮得好林几好食嘅,不过应该叫反芝士菠菜会好食啲。脆脆虾炸皮偏厚同硬,但当 小食咁食下加上佢价钱非常便宜,都值得一叫嘅。番外篇:我同家姐不约而同地食完之后都肚疴。唔可以写包单话系因为呢度嘅食物而肚疴,但我哋分析过呢个系最有可能嘅原因,因为大家共同食过嘅嘢只有呢度个农舍薄饼。 但由于都无法确定,所以大家自行判断啦。总结,以呢个价钱,食物其实真系好抵嘅。(但有冇肚屙就另计啦😂)