2024-03-07
嚟大埔行街之余梗系要揾下啲好野食,其中呢间面包店最出名系💚麻糬布甸包,咁梗系要嚟试吓啦,除咗布甸包之外我都买咗其他嘅包,佢哋呢度系比较偏中式嘅面包店,除咗面包之外仲有cake同埋蛋糕等❤️蔓越莓覆盆子布甸包 $16 :呢一款传统嘅布甸包里面嘅馅料系蔓越莓覆盆子,我见咁特别想要就买来试吓,整返热嚟食会特别惹味,布甸包嘅皮外脆内软,味道都相当浓郁👍🏻,而呢一款味道都几夹,配料都算多😋💚斑兰海绵蛋糕 $20 :另外就系呢款斑兰海绵蛋糕,价钱都相当实惠,食落几软熟,不过空气感唔多,斑兰味就差啲,唔算好香浓😩💚麻糬开心果布甸 $24 :呢款就系必食之选,💚开心果麻糬布甸包,每一盒有两小件,系用咗100%开心果制成😍,所以食落相当浓郁又滑顺,而佢嘅外层被带点烟靭,口感特别,反而甜度适中,值得推介👍🏻👍🏻🎈QQ麻糬波 $13/3 :另外买咗大家都会食嘅麻糬波波,佢有朱古力味同芝士味拣,不过就太令我失望😩,佢嘅外层都几硬,食落仲要系空心,又唔觉特别烟靭😩,因为市面上真系有太多面包店都会有麻糬波拣,就算系摆超过一晚,食起上嚟都会烟韧,又或者会腍身啲,但呢度嘅完全相反,我唔知佢整好咗有几耐,但即晚食已经系硬
🎈QQ麻糬波 $13/3 :另外买咗大家都会食嘅麻糬波波,佢有朱古力味同芝士味拣,不过就太令我失望😩,佢嘅外层都几硬,食落仲要系空心,又唔觉特别烟靭😩,因为市面上真系有太多面包店都会有麻糬波拣,就算系摆超过一晚,食起上嚟都会烟韧,又或者会腍身啲,但呢度嘅完全相反,我唔知佢整好咗有几耐,但即晚食已经系硬身,真系好唔抵食😩😩