2023-05-20
之前庆祝母亲节,拣咗呢间荃新天地新开嘅《子鸭留香》。小朋友好钟意食片皮鸭,但结果是有点失望😔价位偏高💸质素一般~我哋一共十二人有大有小,叫咗个六人餐再加多四样𩠌同半只片皮鸭,太多了食唔晒,最后要打包😅埋单连茶位、小食等共$46xx~加多6只小笼包,最后只嚟咗一笼4只,我哋以为佢落单只加一笼,没有吹佢,回家后睇清楚张单,原来张单有另加多2只小笼包共$36 💸仲要无嚟到😤📝主角片皮鸭得唔得?是正常味道,皮唔系脆,肉亦唔系嫰,有啲嚡口,少咗份烤鸭香,质素一般般,饼皮都厚身😅反而跟嘅山楂条同埋牛油果酱就有惊喜,包住食挺开胃~❦ 小笼包系好多肉汁,但系没有香味同埋肉嘅质感都唔太得~❦ 韭黄炒鳝糊呢个炒得好香,入口浓香惹味不太咸~❦ 萝卜丝酥饼一卷卷的排纹,外层饼皮层层酥脆与内馅饱满萝卜丝馅~❦ 红枣雪耳糖水 呢个甜到食唔到,大家都系食咗一半就唔食,太甜了😣🌷母亲节六和 $2888♡ 鸡丝粉皮♡ 油焖小竹笋♡ 话梅醉乳鸽♡ 红烧花胶竹笙翅♡ 琥珀莴笋炒虾球带子♡ 留香烤鸭(全只)♡ 鲍鱼海参红烧肉♡ 松子杂果糖醋桂鱼♡ 肘子片扒娃娃菜♡ 南翔小龙包(六只)♡ 樱花虾葱油拌面♡ 红枣雪耳糖水ღ 萝卜
📝
❦ 小笼包
系好多肉汁,但系没有香味同埋肉嘅质感都唔太得~
❦ 韭黄炒鳝糊
呢个炒得好香,入口浓香惹味不太咸~
❦ 萝卜丝酥饼
一卷卷的排纹,外层饼皮层层酥脆与内馅饱满萝卜丝馅~
❦ 红枣雪耳糖水
呢个甜到食唔到,大家都系食咗一半就唔食,太甜了😣
🌷母亲节六和 $2888
♡ 鸡丝粉皮
♡ 油焖小竹笋
♡ 话梅醉乳鸽
♡ 红烧花胶竹笙翅
♡ 琥珀莴笋炒虾球带子
♡ 留香烤鸭(全只)
♡ 鲍鱼海参红烧肉
♡ 松子杂果糖醋桂鱼
♡ 肘子片扒娃娃菜
♡ 南翔小龙包(六只)
♡ 樱花虾葱油拌面
♡ 红枣雪耳糖水