2022-02-04 508 浏览
Five Guys @ 荃湾香港Five Guys版图越来越大,身为Burgers既粉丝遇到Five Guys真系忍唔住去食番个美式Burger今日同朋友叫左一个Little Cheese Burger、Little Burger、薯条同埋云呢拿朱古力Oreo奶昔😋由于佢地little size 已经系坊间既正常size,所以推荐食量唔系特别大既朋友叫little size已经够饱🤣岩岩揾到位坐低就听到叫号,心谂咁快拎得,原来系野饮拎得野食未得😂空欢喜一场,如果可以一次过拎唔洗行黎行去会方便D😂首先试下D加左CAJUN既辣粉既薯条,系纸袋拎个杯出黎发现袋入面仲有好多薯条🤩份量真系好大!薯条睇到仲有薯仔片系上面,炸得岩岩好,加埋D辣粉稍为咸左D,但真系好惹味😆Little Cheese Burger 同埋Little Burger既分别系前者加多左芝士同蘑菇,其他配料都系一样,例如番茄、生菜、炒过既洋葱酸青瓜等等,材料食落都几新鲜,而且唔会切到好碎掉到周围都系;D肉唔会好干,配上酱汁食落都几好味😙我个人就钟意有蘑菇既burger,因为加左蘑菇感觉系香好多🤣不过个包既缺点都唔少,首先系感觉
Five Guys @ 荃湾

Little Cheese Burger 同埋Little Burger既分别系前者加多左芝士同蘑菇,其他配料都系一样,例如番茄、生菜、炒过既洋葱酸青瓜等等,材料食落都几新鲜,而且唔会切到好碎掉到周围都系;D肉唔会好干,配上酱汁食落都几好味😙我个人就钟意有蘑菇既burger,因为加左蘑菇感觉系香好多🤣不过个包既缺点都唔少,首先系感觉唔够热之外,成个burger既卖相唔系咁好,比较湿同埋歪晒导致降低左食欲,希望餐厅可以改善下burger既卖相
😫

最后讲番杯奶昔,佢地系有好多味可以拣,今次拣左云呢拿+朱古力+Oreo,估唔到配搭起黎都几好饮🥳成杯奶昔都系比较杰身,饮落啖啖orea饼干碎都几过瘾😋怕甜既朋友可能觉得太甜,我自己就中意甜野所以觉得几好饮😘

2022-01-29