因为有两个钟头既时间可以hea下,行过见呢间点心店咁得意,二话不说就入左黎。老实讲,价钱系偏贵少少,每样点心都系偏细Size,但系每件点心都已经over $10,谂谂下其实唔系几抵,但系讲真,而家食饭好多时已经唔系睇份量、价钱。讲下呢个「吾系老点小汉堡」先,整到咁细既汉堡真心第一次见,而且份量细,但味道绝对唔输过出面既汉堡包店,食落有咬口,而且肉唔系干身,D酱都几多。之后系「香草虾春卷」,香草味几浓,配搭又几正,最值得食既系D虾仲系爽口弹牙架!仲有「戚风班兰马拉糕」,记得我第一次食班兰系去左新加玻食佢果只班兰蛋糕,因为班兰果阵味成日都会留系个口好耐,我个人觉得好钟意,所以系香港见到都会点,而今次亦都系我第一次食热辣辣既班兰「马拉糕」,口感松软,而且班兰味都浓,确实唔错。而隔离既「虾胶玉子豆腐」都唔错,但可能俾班兰马拉糕Cum哂阵味,果阵确实唔系特别抢眼。去到最后,我地叫左两个小甜品,分别系「一口忌廉焦糖蛋」、「荷兰唂咕小慕丝」,两客甜品都正常,但唔会太偏甜,食落唔太腻,不过最令我有记忆系佢既份量真系好细细细细细最后我地埋单total$116(系FB打卡可以扣左茗茶每人$6)而建议大家系
老实讲,价钱系偏贵少少,每样点心都系偏细Size,
但系每件点心都已经over $10,谂谂下其实唔系几抵,
但系讲真,而家食饭好多时已经唔系睇份量、价钱。
讲下呢个「吾系老点小汉堡」先,整到咁细既汉堡真心第一次见,
而且份量细,但味道绝对唔输过出面既汉堡包店,
食落有咬口,而且肉唔系干身,D酱都几多。
之后系「香草虾春卷」,香草味几浓,配搭又几正,
最值得食既系D虾仲系爽口弹牙架!

因为班兰果阵味成日都会留系个口好耐,我个人觉得好钟意,
口感松软,而且班兰味都浓,确实唔错。

去到最后,我地叫左两个小甜品
分别系「一口忌廉焦糖蛋」、「荷兰唂咕小慕丝」,
两客甜品都正常,但唔会太偏甜,食落唔太腻,
不过最令我有记忆系佢既份量真系好细细细细细

而建议大家系星期一至五既6点前去果度食,
因为每日都有唔同既特价点心卖,到时就可以省好多钱但又食到好西
2017-07-14
  • 吾系老点小汉堡