2024-03-18
早排见人介绍好似几吸引已经想试,今次嚟到竟然喺大失所望😩一入到嚟,张凳已经系湿嘅,店员就咁用手扫一扫就算😅🥢上海排骨菜饭🍚$85配上海小笼包两只、瑶柱粟米羹炸排骨肉质松软,Lunch set本身跟小笼包觉得都OK,但可惜嘅系小笼包嚟到已经穿咗,如果叫一笼完整嘅完全唔合格🥢回锅肉粗炒$88配上海小笼包两只、上海酸辣汤粗炒整体偏咸,较浓味,面质弹牙,少少油腻感🥢三鲜炒年糕$88配鲜肉锅贴两只、上海酸辣汤相比起粗炒,年糕就略淡,入面有虾、鱿鱼、火腿丝等,年糕烟靭🥢江南素菜饺🥟$42叫咗唔够5分钟就即刻上菜,一打开就知未蒸透😵💫个皮仲系硬嘅,后尾话师傅睇错钟,估唔到会犯低级错误,味道普通(图1为未蒸好)🥢酥炸素春卷🫔$32呢个价钱估唔到得两条,外皮炸得够脆,但味道冇特别,价钱偏贵🥢四喜烤麸$78调味ok,味道偏甜,不过真系唔建议叫👎🏻得几旧,明明唔系咩贵嘢,但卖$78只系配菜碟嘅小碟size🤣其实味道嚟讲都正正常常,average 质素,但价钱真系太贵,份量唔够,同味道唔成正比,可能黎食鸭会好啲😂?但系已经冇乜回头嘅意欲
🥢上海排骨菜饭🍚$85
配上海小笼包两只、瑶柱粟米羹
🥢回锅肉粗炒$88
配上海小笼包两只、上海酸辣汤
粗炒整体偏咸,较浓味,面质弹牙,少少油腻感
🥢三鲜炒年糕$88
配鲜肉锅贴两只、上海酸辣汤
相比起粗炒,年糕就略淡,入面有虾、鱿鱼、火腿丝等,年糕烟靭
🥢江南素菜饺🥟$42
🥢酥炸素春卷🫔$32
呢个价钱估唔到得两条,外皮炸得够脆,但味道冇特别,价钱偏贵
🥢四喜烤麸$78