2024-01-29 210 浏览
喺鲗鱼涌呢区有好多隐世小店,今日黎到一间喺小巷里面食串烧既舖头,位置唔算显眼,但门面好有日本家庭式经营餐厅既感觉,老板娘亦好热情招呼客人😋樱花虾知豆好少见你有樱花虾配知豆,所以叫黎试一试,浓郁嘅虾味令知豆更加开胃,送酒一流。鸡肾、鸡心、鸡软骨平时少食内脏既话,黎到串烧店一定要试吓~师傅烧既时间刚刚好,口感爽弹,上面洒上嘅调味调味够惹味。烧菇、烧秋葵蘑菇出奇意料地调味得好好食,味道浓郁,但又日本酱汁嘅香味。秋葵上面有日本嘅鱼木,都好好食芝士焗甜粟米香浓既牛油香味,粟米好juicy又饱满,捞埋芝士食,每一啖都好满足。烧豆腐豆腐烧得焦脆,一咬落去外脆内软,豆味香浓,必定要试!炙烧蟹膏饭蟹膏味浓郁,捞饭食一流!配埋手打既蟹肉棒,口感丰富啖啖肉,食埋个饭呢一餐就够哂饱肚啦😋

樱花虾知豆

鸡肾、鸡心、鸡软骨

烧菇、烧秋葵

芝士焗甜粟米

烧豆腐
豆腐烧得焦脆,一咬落去外脆内软,豆味香浓,必定要试!

炙烧蟹膏饭