大概6点左右黎到,冇预约,大概等左5至8分钟就入座。呢间食肆装潢算新,但位置就唔算就脚,要行到差唔多到海滂。第一次黎就试下黄金鸡木瓜椰子汤底,汤底好香,有少许椰子,木瓜系汤入面。鸡方面,要等煲滚水之后再落。当水滚起之后,可以举手示意员工,佢地会过黎帮你倒鸡落汤入面,唔会弹到自己而且一开始系枱面有沙漏,呢个时候就有用处,即刻掉转沙漏计时。据说系沙漏完左就食得,但我认为熟少少好,始终属肉类。等紧鸡汤底个阵,可以自己出去食乳酪雪糕,拎饮品(纸包、罐装、汽水啤酒)同打边炉材料。纸包饮品大多是道地牌,有巨峰,柑桔,乌龙茶,绿茶等多种选择。我偏向喜欢食蔬菜同豚肉,对丸类一般,蔬菜比较吸汤。所有食材都新鲜,而且有即食寿司,饭选择,唔怕等到饿亲。菇类好香,豚肉黎个阵系硬晒一饼(肉类系好够冻),鱼片我虽然少食但都忍唔住食左2旧,好弹牙。其实火锅食材、汤底😂每个人喜好不同,好难讲得晒。只能简单两组词语形容:新鲜,干净我本身都冇谂住特别介绍寿司,冇影到相。但如果你准备有兴趣去,一定试一两件寿司。寿司系圆形个种,饀系紫菜、蛋、青瓜呢啲一般材料,我觉得系几好食😶记住唔好太投入食寿司,忘记黎呢度嘅原意😂另外有啲湿

新鲜,干净

我本身都冇谂住特别介绍寿司,冇影到相。但如果你准备有兴趣去,一定试一两件寿司寿司系圆形个种,饀系紫菜、蛋、青瓜呢啲一般材料,我觉得系几好食😶记住唔好太投入食寿司,忘记黎呢度嘅原意😂

另外有啲湿碎野想提下:煲滚左汤之后,基本上好快就煮熟食物,个煲传热快,所以小心烫到🙄
通风系统值得一赞,因为冷气充足,唔会过份冻,著住薄外套食完全冇负担,我食到最后(成个钟)先除。 食完之后,外套冇染上一大阵打边炉味。

除此之外,有刺身放题,唔太想食火锅的话,仲可以加钱食刺身放题。不过我谂大部分人黎呢间食肆,应该都系为左火锅

豚肉或牛肉可追加,通常侍应会拎两至三碟俾你。食完有需要再叫。呢间佢标榜住食剩100克就收钱,我唔太记得收几多,我冇被收费😎但原意都只系叫你唔好浪费食物。

有样小事需要留意返,90分钟内任食,但写系牌嘅价钱唔系最终收费,下面有行细字写加一服务费。(可以留意下面张相)

如果2个人食,会被安排坐细枱,细枱唔多位放食物之余,张枱仲好易摇摇晃晃。卡位至少3,4个人先至有得被安排。

总结:会再光顾,价钱合理食物种类算多。唯独有样唔太明嘅事就系点解芋丝要两件放一小碟,如果我喜欢食,咪需要拎好多碟仔返坐位,唔太方便

豚肉
蔬菜及丸类