2018-04-08 1903 浏览
一讲星记,第一时间已经谂到要试佢个菠萝咕噜肉,今次第一次嚟食饭,就当然要点呢味𩠌!格局其实系普通酒楼,唔系特别高级,价钱都合理,想食米芝莲推介餐厅都唔一定要俾天价嘅😉先上个前菜,呢碟餣萝卜又几好食,酸酸甜甜又爽口,几开胃。传说中嘅菠萝咕噜肉呀!!!上菜超快,我仲心谂系咪炸定架,点知一咬系劲热嘅😆睇相都睇得出个汁系均匀沾上每一块肉,只碟系冇汁嘅,咕噜肉肉多骨少半肥瘦,甜酸汁刚刚好,菠萝好甜👍🏻嗌左半煲老火汤,莲藕𫠒鱼煲猪骨,都几够火侯嘅,大概有四碗左右。汤渣跟碟豉油上埋俾你,冇乜点食,净系食左几嚿莲藕同萝卜。老家肉四季豆炒鲍鱼角,有虾干肉碎一齐炒感觉好小炒王,鲍鱼角我谂系一只新鲜鲍鱼切粒炒,唔会靭都几好食。最后仲送红豆沙,陈皮味几重,起沙又够甜,好啱口味!埋单五百几蚊,两𩠌一汤平过蛇王芬啦(虽然个汤冇得比),价钱唔算贵,味道都几好,见好多人点炸野食,如果下次再嚟都会试下!

先上个前菜,呢碟餣萝卜又几好食,酸酸甜甜又爽口,几开胃。

汤渣跟碟豉油上埋俾你,冇乜点食,净系食左几嚿莲藕同萝卜。

最后仲送红豆沙,陈皮味几重,起沙又够甜,好啱口味!