2018-11-06
隔左成年再次去食,拣左二人套餐,主食拣左白咖喱猪扒同蟹黄煲,另外叫左个冬阴功面。白咖喱猪扒松软,咖喱有d微辣但送饭一流。蟹黄煲第一次食觉得好惊艳,好香蛋黄蟹味,不过我有d唔明要点样送薄饼食,夹住d豆腐?冬阴功面无想象中好,个汤底好淡,唔香。小食方面点左鱿鱼同韩国鸡翼,鱿鱼都几多,两者味道正常水准。饮品点左柚子茶,芒果沙冰西米露,我印象中以前沙爹王既饮品都好似沟水甘,但黎次食觉得好足料好饮。甜品要左个芒果西米露同一杯雪糕,正常水准。隔左一两个礼拜有去食多次,又系叫白咖喱同蟹黄,同上次一样好食,今次蟹黄特登拣配饭,感觉比薄饼好。上次因为软壳蟹卖晒食唔到,今次特登黎食,一如以往好食,今次仲试左个香芋奶配西米露,感觉都系芒果沙冰好饮好多。一次去系夜晚十点,另外一次六点食,两次都唔洗等位,每次食完都有现金券几好,如果吾系离屋企远我都会成日去食
小食方面点左鱿鱼同韩国鸡翼,鱿鱼都几多,两者味道正常水准。