今日谂住去坪洲半日游食个饭hea 吓,点知miss 咗班船,咁唯有食埋lunch 先入去啦!😅 因为我哋完全无准备过喺中环食,经过呢间朋友系话新开,就入咗去试喇🙆🏻‍♀️呢度点餐同睇餐牌都系scan QR code 嘅,又唔洗掂个个都掂过嘅餐牌同唔洗同职员对话,感觉都卫生啲!😉午市套餐都几多选择,有点心,午饭,药膳等,但嘢饮要散叫。❤️ 台湾药膳系列 - 白菜猪肉饺$69汤底系药膳养生汤配刀削面,另外再自选两个配菜-8选2,拣咗金针菇同响铃💁🏻‍♀️刀削面同平时食𠮶啲唔同,呢度系再厚身啲同好长嘅面条,口感烟韧,煮得啱啱好👌🏻 至于个汤底药膳味欠奉,但都好饮嘅!白菜猪肉饺有5粒,皮够薄,馅都算足料好饱满,食到啖啖肉!自选嘅金菇同响铃就同平时一样唔特别评论啦!😬 另外佢仲送咗两个小食,芽菜同埋麻辣烧卖,以中环地段一个餐有咁多嘢食价钱都算合理。我哋仲叫咗两个点心🙆🏻‍♀️❤️ 麻辣香菇包 $32个样整到好似香菇咁好得意!咬开入面系麻辣嘅菜馅,对于唔太食辣嘅我觉得真系几辣但又好惹味㖞!😙❤️ 温室豆苗虾饺 $36都系呢啲温和嘅点心比较适合我!水准同酒楼食嘅差唔多,都ok!😎因为天气热又食辣野,我哋最后一人

❤️ 台湾药膳系列 - 白菜猪肉饺$69
白菜猪肉饺
芽菜+麻辣烧卖

我哋仲叫咗两个点心🙆🏻‍♀️

❤️ 麻辣香菇包 $32

❤️ 温室豆苗虾饺 $36

冷泡桂花乌龙&冷泡凤凰乌龙
因为天气热又食辣野,我哋最后一人叫咗一枝茶,冷泡桂花乌龙&冷泡凤凰乌龙 各$30,啲茶饮落有苦涩味,纯粹用嚟解吓口渴。

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
整体都唔错,我食完睇返openrice 见个个都推介酸菜鱼,等我下次又试吓先!
$98.5 (午餐)