2010-08-01
中午时段十二点到。不用等位,我们两个女子点了一个肉骨茶套餐。88大元,套餐连一杯野饮及一碟菜及一碗饭。是AUNTIE说看到杂志介绍这间店,看起来好地道,又想吃那个叫"ROJARK" 啰喳类似咁读既野!因为AUNTIE好识食新加坡菜,一路介绍这种小食,我也不知是甚么,所以她特意带我到这里两个人吃一个午餐。套餐加40蚊就可以试这个啰喳小食,加一碟炒萝卜糕,加两串沙嗲串烧,我地选了猪。沙嗲酱好浓好味!这就是我们的一餐午饭,其实份量颇大,叫一个餐都够两个女仔食。不过口痕好想再叫野食,但原来佢地中午只有一张餐单,全部都系午市套餐。中午冇乜选择。讲番个肉骨茶,好好味,肉骨好有质感,好易撕开既肉,但食落又唔会太淋, 仲有油炸鬼可以放入肉骨茶!炒萝卜糕好香,一粒粒方型的,好易入口!菜就没有特别。啰喳原来系生果加左一些酱料捞埋!好好味㖞!AUNTIE话一定要有粉葛先可以算系正中。佢入面有粉葛,有青苹果,仲有其他少量爽口既水果,加上豆"POT"捞埋一齐食真系好味道。可惜没有机会叫小食,唯有下次等晚市再吃啦!
可惜没有机会叫小食,唯有下次等晚市再吃啦!