2020-12-15 73 浏览
第一次去呢间餐厅食饭,下午一点几去到就已经全院满座,等咗一阵就已经有位。呢间餐厅虽然面积少,但啲枱都好多下,所以感觉有啲局促,而因为佢地最出色嘅系石烧美国牛肩扒,所以都好多人叫,但亦都令到间餐厅充斥着好大嘅油烟味。我一行两人,叫咗一个All Day Breakfast 同一个石烧美国牛肩扒套餐。首先个All Day Breakfast 就好快已经上枱,食物质素系唔错,份量亦都够大,相信两个女人食一个都已经会够饱。但另外叫嘅石烧美国牛肩扒就等咗好耐先上到枱,基本上系个All Day Breakfast 食咗3/4先上到黎。第一次玩呢啲石烧嘅牛,确实系几过瘾,可以根据自己想要几成熟嘅牛而去自己用热石烹调。但亦都可以食到旧牛其实无咩牛味,口感叫做过得去。去到埋单,两人食咗约200蚊唔使加一,我自己个人觉得呢个价钱呢种质素都算合理,但如果有追求生活品味或者食物质素,可以选择其他餐厅。

石烧美国牛肩扒
All  Day  Breakfast