2022-10-21 455 浏览
见佢价钱合理,食物卖相唔错,一于试下😍💰总消费: $156/2人(冇加一)・ 玉子鳗鱼丼 ($72)呢个卖相真系唔差💕!睇上去好好食😝😝 鳗鱼烧得啱啱好🥰,算厚肉,面头有啲和风紫菜,浇上蒲汁,变咗风味甜甜地嘅鳗鱼🙈🙈🙈 鳗鱼下面有一层滑蛋🥚 蛋煎得啱啱好唔会太老🤤 色泽金黄💛 煎得好靓!佢嘅饭煮得都好好食,唔会太烂❤️ 调配得啱啱好。普通一个套餐包括一个主食🍚、一小碟薯仔沙律🥔、一杯嘢饮(热茶🍵及味噌汤🥣不用加钱)、一个草饼。饭嘅份量适中,唔会话食到好滞,整体好味嘅😍😍😍・ 日本肉屋咖喱吉列汉堡扒丼($69)佢嘅吉列汉堡真系好大块🥳🥳,有一个手掌心咁大🤲🏻,佢仲有两块添!汉堡扒炸得好脆口😈,见到汉堡扒入边包咗啲洋葱🧅,味道都好好食,咬开嘅时候,肉汁流出来🤤,外层有薄薄嘅炸粉,唔会太厚,口感绝佳💕💕💕!呢个餐有得拣饭定系乌冬,我就拣咗乌冬,好可惜乌冬就稍为逊色😵‍💫😵‍💫😵‍💫,因为佢煮得太淋🥹🥹,失去左本身乌冬特有嘅弹牙特色,而咖喱汁个味太淡🥲,加上乌冬份量实在太少😔😔,女仔食都食唔饱,普普通通。不过重点系块吉列汉堡扒真系令人眼前一亮😘😘😘😘・ 日式玉子烧 ($+15)同出面食嘅玉子烧稍

见佢价钱合理,食物卖相唔错,一于试下😍

💰总消费: $156/2人(冇加一)

・ 玉子鳗鱼丼 ($72)

・ 日本肉屋咖喱吉列汉堡扒丼($69)

・ 日式玉子烧 ($+15)
同出面食嘅玉子烧稍为不同😏😏,出面食嘅味道偏甜,呢度就偏咸少少,明显用咗木鱼高汤调制而成,拎起中间睇,明显见到卷蛋嘅纹路🤨,即系代表佢煎嘅时候太熟😣,卷嘅时候啲蛋痴唔到一齐,令到个卖相麻麻地。不过味道系好食嘅😊😊😊,面头仲有啲木鱼同埋蛋黄酱🤩🤩🤩,增添左一啲风味,加$15就有咁大份其实都几抵!😋😋😋😋

・ 环境🏡
干干净净、企企理理😝😝,店入边嘅灯光系白色嘅,俾人一种好精神、干净、整洁嘅感觉🤓🤓,座位唔会太逼,枱櫈系木造,摆设都几靓😜😜😜

总体评分:8/10⭐️