2025-01-24
每个餐都有送餐汤。今日嘅餐汤系粟米忌廉汤🥣,有好多粟米粒🌽,好creamy,同重奶味。冷沾白布乌冬配香烤油封鸭髀 $88个乌冬长方形好长好大块,唔好以为佢得几块好似好少,其实加加埋埋都好够饱🍜。乌冬几滑身,口感偏弹牙。可以沾佢嘅昆布汤食就索到个汤汁🤤,食到咁上下想转下味就可以加麻酱一齐食解下腻。油封鸭髀肉质都几嫩滑,加埋外面一层脆脆地嘅皮一齐食,感觉好满足,系啖啖肉嘅感觉🍗。纽西兰谷饲肉眼伴烧汁 $148会连埋个铁板一齐上,食到最后都仲可以keep到扒嘅温度。扒好厚身🥩,可以request几多成熟,今次叫咗七成,外面已经热透,中间带些少血水,唔会干🍴。咬落口感就啱啱好。可以食到内软嘅肉质👍🏻。扒本身已经偏重牛味,建议先食原汁原味,先再点烧汁⭐️。 脆香鸡槌 +$38冇过多嘅调味,食到本身鸡味,炸得好香口而唔油腻🍗。真系脆香,咬落啖啖都脆卜卜😍,有微微嘅鸡油,令食落唔dry。香辣鱿鱼 +$38个碟几有趣,系一个贝壳形状嘅碟🐚,鱿鱼份量几多,而且每块都好大旧。一嚟到就有好香鱿鱼味,食落好弹牙🦑,唔难咬,加埋好微嘅辣味,十分开胃。Peach red tea +$15几大杯,饮落较甜,啱哂蚂蚁
油封鸭髀肉质都几嫩滑,加埋外面一层脆脆地嘅皮一齐食,感觉好满足,系啖啖肉嘅感觉🍗。 纽西兰谷饲肉眼伴烧汁 $148
冇过多嘅调味,食到本身鸡味,炸得好香口而唔油腻🍗。真系脆香,咬落啖啖都脆卜卜😍,有微微嘅鸡油,令食落唔dry。 香辣鱿鱼 +$38
个碟几有趣,系一个贝壳形状嘅碟🐚,鱿鱼份量几多,而且每块都好大旧。一嚟到就有好香鱿鱼味,食落好弹牙🦑,唔难咬,加埋好微嘅辣味,十分开胃。 Peach red tea +$15
几大杯,饮落较甜,啱哂蚂蚁人🍑,好fresh。
Fruit Punch +$15
波萝味较重,同样大大杯🍹。