2024-02-25
早前见网上好多foodie介绍呢间餐厅,打算生日饭去食,4个人叫左生蚝、沙律、生牛肉他他、Deluxe butcher’s cut(逐位计)、生肉饭同埋米酒雪糕首先个沙律真系平平无奇,酸汁又过酸,开胃菜都变得唔开胃。生牛肉他他落既生蒜过于辣口,但都可以接受咁到上肉啦,店员就咁摆低完全冇介绍过啲肉既款式,同埋以人头计嚟讲果一旧肉仔真系唔够食,仲要收$980,见到都呆左。仲要唔知点解其他枱既客人都有店员帮忙烧肉,我地由头到尾都冇人帮过手,态度又唔好,同茶记差唔多,食到一肚气。明明啲店员大部分识讲中文听到我地讲野都扮冇反应。之后我地追加左一份日本和牛同埋龙虾尾,追加时已同店员讲可以上个饭,上左肉之后已经等左好耐,问店员仲有个饭要上佢先话知道会帮我地上,咁我头先讲嚟做乜?龙虾尾同佢讲未整就唔要啦,最后又等左劲耐,无啦啦攞嚟摆低话头先已经整紧cut唔到。咁好啦摆低左我地唔识烧就叫店员帮手,先斯斯然走嚟帮手烧,问佢有冇汁先去攞个蒜茸牛油汁出嚟,唔问佢好似唔打算提,咁你个汁整嚟摆架?旧龙虾完全无味,好似超市买果啲急冻龙虾咁,真系唔知佢地入货果个人系识唔识既最后,个饭嚟到,店员会将个牛骨髓倒落啲饭捞
最后,个饭嚟到,店员会将个牛骨髓倒落啲饭捞匀,店员啲手势好快,快到好似大牌档啲师傅抛镬一样个饭味道合枱略嫌系太油。食完在座各位都疴索价$480,系米芝莲中菜既炒饭都唔洗咁贵,用料又唔系特别靓,真系谂唔明佢点样定价
头先提到最后有个店员同我地烧肉,之后就问我地饮唔饮soju,攞左啲自制既人参soju比我地试,er,可以入口既,不过大家都系湿一湿口就摆低,见我地唔岩饮又问其他口味中唔中意?唔系好明佢系咁推介我地soju既意思系乜
埋完单就走嚟问系咪有朋友生日,帮我地影一张即影即有,系咪想系呢度加返啲分数?但系sorry呀,你呢间餐厅已经负左分明明好多店员系度腾嚟腾去,仲有专人企系枱到帮手烧,真系唔明点解我地揾亲人都冇人帮手?
盛惠$4866永不录用
生蚝