今次去左淘大间Sukiya食牛丼,呢间餐厅出名平,所以长期都要排队,而且呢间分店职员唔多,㩒钟叫职员过黎落单都㩒左几次先有人应。第一次食试左个牛丼加青菜套餐同烧牛丼加炸鸡套餐。每个丼饭都有S /M /L/ LL四个size拣,我地拣左LL,饭既份量好多而牛肉既份量偏少,牛丼既肉口感好似肥牛,略嫌太少牛肉汁,搞到个饭无乜汁,食落好干。加配个菜系蒜蓉炒通菜,味道同份量都够,跟餐个杯冰红茶唔记得嗌少甜,以正常甜度黎讲都几甜。另外个烧肉丼既肉口感都系似肥牛,但用左烧汁去煮就浓味过牛丼既肉,个烧汁配埋葱花伴饭咁食都几香口。加配个炸鸡有三件,上到黎已经系暖既,明显系炸完放咗好耐,一咬落去有一半系炸粉,鸡肉劲细块,建议大家唔好加配炸鸡。总括而言,呢间系价钱反映质素既平价丼饭,试过一次就够了。📍九龙湾牛头角道77号淘大商场3期地下G284号舖位置就脚:🍊🍊🍊餐厅环境:🍊🍊食物味道:🍊🍊整体CP值:🍊🍊🍊

📍九龙湾牛头角道77号淘大商场3期地下G284号舖
位置就脚:🍊🍊🍊