The Place

餐厅: The Place
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: The Place
资讯:

一朝早因为有野做所以而出旺角,点知迟到搞到要再book 时间难得一日假期唔洗ot唔应该唔开心既,一于放纵一下自己食个自助餐!依家用hsbc 咭可以享有七五折,系门口望入去见到个海鲜吧有蚝!埋单都唔洗四百蚊,lunch 食餐劲既又有大把时间消化,所以都唔洗谂啦直接入去啦!今日好多人呀!不过好彩既系无book 位都唔洗直入,仲要唔洗坐吧台~第一餐都未食,即刻拎d 冷盘填下个肚先!拎左d 沙律,都系个d 无乜特别既野,不过都可以提一提四点钟位置既菇唔记得左呢个菇叫乜名,不过佢系辣辣地几香好开胃,都系冷盘黎,我之后都encore左两次架!d 蕃茄水牛芝士我觉得麻麻地,个水牛芝士无乜香味而且味道有dd咸。好彩佢呢只水牛芝士都细细粒,无晒quota~今日有两个汤,我都分别「不」左d 黎饮:龙虾浓汤同埋一个木瓜鱼汤个龙虾汤真系太浓!浓到我觉得应该系要黎捞意粉都仲要加水,所以饮左一啖就放低左个中汤味道比较好,好香木瓜味,不过饮唔到鱼味总结而言两个汤都差差地。食完沙律当然要食海鲜啦~~除左呢碟仲有青口同埋小龙虾,不过呢两样野我都唔食的,尤其小龙虾我真心认为酒店自助餐唔应该include好老实讲小龙虾个样

第一餐都未食,即刻拎d 冷盘填下个肚先!

好彩佢呢只水牛芝士都细细粒,无晒quota~
个中汤味道比较好,好香木瓜味,不过饮唔到鱼味
总结而言两个汤都差差地。
海鲜

食完沙律当然要食海鲜啦~~

好老实讲小龙虾个样真系好似虫,好核突,见到真系食欲会减低。

好讲返d蚝先,d 蚝系new zealand蚝,细细只,岩我

蚝味重偏爽口,不过我觉得有少少腥,所以都系食左六只岛~

我暂时未食过一间自助餐既蚝系好食,要自己俾钱逐只叫个d 先好食,唔知有无边度既自助餐有正蚝食呢?

虾就有少少梅,蟹脚都系个d 啦无乜特别~

其实依家自助餐系有主题,系hawaii~~~

所以有d 期间限定既夏威夷美食

就系图中两个玻璃碗

一个系章鱼,一个系三文鱼~

其实呢两个都系无乜特别,基本上系你望到佢都估到佢系乜味,尤其系个三文鱼真系不喜欢呀

除左我介绍既野食之外,仲食左d 热食既,但系我都无影相呀

不过都有推介既,就系个肉车、香橙牛肋骨同埋长米饭

肉车既肉唔干好juicy,同平时食开既比真系好唔同啊~~

另外个两样我都无食所以讲唔到有几好食,不过行友人诚意推介~

但系有样可以批评既就系甜品!佢既蛋糕呀、布甸既数量真系好少呀
题外话/补充资料: 收碟好快~侍应有礼貌~
2017-08-12