闺蜜生日🎂,因为佢比较钟意茶,本人又想坐得舒服,食物又希望要有特色同水准,种种原因加埋所以就带咗佢嚟𝔗𝔥𝔢 𝔇𝔯𝔞𝔴𝔦𝔫𝔤 ℜ𝔬𝔬𝔪喇!|𝘾𝙧𝙖𝙛𝙩 𝙩𝙚𝙖 𝙘𝙤𝙡𝙡𝙚𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙗𝙮 𝙋𝙇𝘼𝙉𝙏𝘼𝙏𝙄𝙊𝙉|9/10呢到对比其他酒店既afternoon tea 突围而出既就系呢个茶盒,有12款茶叶任你拣。侍应会逐款同你介绍,大路既有洋甘菊,茉莉花,玫瑰花茶,特别少少既有东方美人茶,同埋有大吉岭出产既茶。本人拣左款简单既玫瑰🌹花茶,因为比较钟意有花香❤️|𝙎𝙘𝙤𝙣𝙚𝙨|9/10自问对松饼既要求都几高,冇几多间我会用好食黎形容,呢间系其中一间!本人觉得松饼要叫得上好食,首先一定要有温度,如果一上到黎已经冻哂就好食极都有个限度🙈 另外要外脆内软,出面食落去香香脆脆,入面要够湿润,最好仲要有好香既牛油味👍🏻呢到基本上都做到以上几个要求😋😋😋呢到除左俾果酱同clotted cream之外,仲俾咗牛油🧈好邪恶啊🙈🙈🙈果酱有四款可以随便用,装clotted cream 个兜兜太细,我哋前后总共要左3次clotted cream 🤣🤣🤣|𝙎𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙞𝙚𝙨|10/10黎过呢度嘅朋友仔都知,呢度嘅咸点同甜

|𝙎𝙘𝙤𝙣𝙚𝙨|9/10

Scones

|𝙎𝙖𝙫𝙤𝙪𝙧𝙞𝙚𝙨|10/10
黎过呢度嘅朋友仔都知,呢度嘅咸点同甜品都各有八款选择,你可以根据自己喜好mix and match😎 总共可以拣8件,如果你系甜品控你可以8件都拣晒甜品🤣🤣🤣

本人私心特别钟意呢到既咸点😋唔会系随便用件finger sandwich 敷衍你就算。今次咸点我就拣咗以下4款🤩

𝙃𝙖𝙢𝙖𝙘𝙝𝙞 𝙩𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 🐟
𝙁𝙤𝙞𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙨 𝙩𝙚𝙧𝙧𝙞𝙣𝙚
𝘿𝙪𝙤 𝙤𝙛 𝙥𝙖𝙣𝙣𝙖 𝙘𝙤𝙩𝙩𝙖
𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙨𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙧𝙤𝙡𝙡

首推𝙃𝙖𝙢𝙖𝙘𝙝𝙞 𝙩𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚油甘鱼他他🐟食落去好smooth,有少少酸甜酸甜嘅味道,感觉好清爽同开胃👍🏻 第二推𝙁𝙤𝙞𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙨 𝙩𝙚𝙧𝙧𝙞𝙣𝙚,鹅肝嘅味道好浓郁,食落完全唔会漏,钟意钟意😋

|𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩|9/10
甜品我今次都系拣咗四款,整体来讲都好唔错,但系就冇特别话边一款会留下深刻印象🙈

𝙍𝙖𝙨𝙥𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙡𝙮𝙘𝙝𝙚𝙚
𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣𝙜𝙧𝙖𝙨𝙨 𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 🍏
𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 🥥
𝘼𝙥𝙧𝙞𝙘𝙤𝙩 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚

另外可以讲吓一个订位小撇步,如果网上见到满晒都唔紧要,试下打电话去订,有时都会订得到!

整体评分:9/10
价钱:$478 per person