🚩荃湾星期六我哋谂住去荃湾觅食见到呢间餐厅有个beef tasting for two嘅menu好似几抵食 就try try佢~—————————————————————————🐂🥩细尝澳洲牛肉风味二人套餐$590 🌚男友评价:首先先讲个南瓜汤加咗片法包个包有一半都浸咗落个汤 搞到淋咗 同略嫌有啲㶶 个人唔太钟意🥲佢个汤好稀 但系饮到落底又有好多南瓜蓉 如果佢浓稠啲应该会好啲😅🍝虫草花黑松露米型粉一上到枱睇到佢个样其貌不扬 起好奇系咩味 系出乎意料地唔差🤣每一啖都好香松露味 而且非常creamy 但系又正因为咁非常易饱🤪但米型粉口感几特别 有少少似risotto 但系又冇咁硬身 但有少少咬口 整体嚟讲几值得一试☺️🐮M6澳洲黑毛和牛西冷全部扒都叫咗三成熟 呢块已经算系最正常 咬落去有少少烤焗同牛香味 但系肉质有啲硬🤔整体偏干身 点左佢提供嘅酱汁就好左少少🤨🐮M5澳洲黑毛和牛牛柳呢块就真系好失望 可能因为个set每块扒都比较细块 煎嘅时间有啲难拿捏🥲咬落去完全系七至九成熟 虽然食落去又唔系算鞋同un嘅🤨但系剪到咁样 肉质已经变咗一丝丝 似煲完汤𠮶d瘦肉 无乜食紧牛嘅感觉😩🐮黑安格斯牛肌腱
🚩荃湾

🐮M6澳洲黑毛和牛西冷
整体偏干身 点左佢提供嘅酱汁就好左少少🤨

🐮M5澳洲黑毛和牛牛柳

🐮黑安格斯牛肌腱肉
呢个部位其实即系封门柳 喺三款之中颜色最为鲜艳 所以会有d期望🙈
但系食落去完全冇咗封门柳嘅特性 外皮比较干柴 肉质未去到松软 而肉味又唔太浓 老实讲真系有啲失望🙊

因为标榜咗M5, M6和牛 又黑毛安格斯牛嘅关系 但系实质又比唔到应有嘅质素 三块牛扒都比较干 肉质又未去到软嫩 仲overcooked
整体嚟讲对啲牛有d失望 系得个虫草花黑松露米型粉合乎水准啲🥹

🌝女友评价:

受到openrice推荐先黎试 已经有一段时间无系荃湾试新嘢 今次有少少中伏 唔知大家会唔会有荃湾美食推介俾我哋呢🤣

不过以佢价钱唔洗600又可以试晒三款牛加full set dinner都算系几平嘅😗有兴趣都可以挑战下😂

下次都系唔好俾我拣餐厅啦🥹成日做试伏专员

—————————————————————————