2020-02-09 655 浏览
琴日出去青衣城睇戏,睇完就同朋有友食埋个饭就回家。之前睇戏经过依间茶厅都几多人排。但可能个肺炎关系,所以琴日下午茶时间就唔洗等位就入得。本身唔打算打食评,所以冇影相,但佢地做咗件事我觉得可以表扬一下。我同朋友一坐低,侍应就比咗一个午餐同下午茶餐餐牌我,之后仲比咗2个纸袋我地放起个口罩,好贴心嘅做法。咁讲番食物,我叫咗个午餐,系白汁海鲜焗猪扒饭,我朋友就叫咗个西多士食。佢个白汁海鲜焗猪扒饭仲可以转做茄汁,我问啲员工佢话因为怕有啲人唔食白汁所以就可以转茄汁,所以都几好。佢个茄汁焗饭好大份好足料猪扒有啲咖哩味,唔韧,好好食。西多士我哋就叫咗红豆西多士,红豆好多,一切就爆馅,味道不过不失。买单就两个人$100左右,一个午餐一个茶餐两杯野饮, 每人$50其实又唔系好贵,但啲嘢几好食,可以再食。

2020-02-08