2022-08-12
呢间贤记甜品世家位于爹核士街,奶油色既装修风格令人感觉好舒服!系一间远睇已经觉得好吸引既甜品店😋💠始创金银炖鲜奶 $33店员推介呢款炖鲜奶系好值得一试,平时我都好钟意系甜品铺食炖鲜奶,因为我自己唔识整,而呢间舖头整嘅炖鲜奶奶香味十足,食落口都好嫩滑,奶味好浓郁。而始创金银嘅意思就系中间有啲好似奶皇包咁嘅流心,食落好夹同埋创新,推介大家如果黎开附近都可以黎试下😍💠特浓抹茶雪山冰冰 🍧$68 呢个系新推出嘅甜品,用咗日本小山园抹茶🍵,一见到个刨冰嘅时候都好震撼,真系成座山咁!抹茶味好浓,如果系抹茶控嘅朋友一定会超Like!而刨冰嘅表面同里面都满布抹茶液,完全唔会话食食吓变得好淡。刨冰底有合桃碎同炖鲜奶,好好味既组合👍🏻👍🏻💠芒芒天空 $43 呢个我会称为系丰盛版嘅杨枝甘露!杨枝甘露入面有爱玉、芒果、水晶同埋小丸子,馅料超级丰富,啖啖都有不同既配料一齐食。而爱玉仲要系好大旧,唔会好甜,好弹牙,食落好清爽;而小丸子好烟韧,好有𡁻劲! 芒果俾嘅份量都好多,一啲都唔孤寒,同埋芒果都好新鲜好甜,真系好好味😋❤️📍 贤记甜品世家 (西环)西环坚尼地城爹核士街11号地下4号舖
💠始创金银炖鲜奶 $33
💠特浓抹茶雪山冰冰 🍧$68
💠芒芒天空 $43
📍 贤记甜品世家 (西环)
西环坚尼地城爹核士街11号地下4号舖