2024-02-17 2639 浏览
话说喺OpenRice买咗优惠券,并且同时喺OpenRice平台book咗位。book位嘅时候,已经Mark咗六大一BB,并且请他们预留BB凳( 仲Mark咗有位朋友生日)。之后𠮶两日,谂住打电话confirm Booking。(在OpenRice平台𠮶个,亦都在网上找了同一个电话号码,亦留言),共打左四次,一次也没有人接听,飞去留言信箱都已经留言。(嗱,我睇返条款系冇讲过话需要打电话去餐厅预留座位)到了第三日,即去餐厅食饭的那天下午,因为想再加多一位成人,再打电话,仍然没有人接听。因为要加位嘅原因,我打去万怡酒店前台,请前台同事驳到餐厅,仍然没有人接听我的电话,飞去留言信箱,仲要留言信箱都满了,不能留言。于是唯有博佢俾我哋即场加一位成人。到餐厅的时候,我跟店员说在OpenRice book位。个位店员问我:「有冇打过嚟book位,同埋预留BB凳?」我话:「冇,我试过打过嚟,你冇人听。」佢再同我讲:「你打8888(字尾)𠮶个电话梗系冇人听啦,你唔直接打黎。」我再话:「我打咗六次都冇人听,我亦都打过去酒店要去驳上嚟,你哋都冇人听㖞。」佢话:「你冇打嚟book BB凳㖞。……咁我哋而家帮你
到餐厅的时候,我跟店员说在OpenRice book位。
个位店员问我:「有冇打过嚟book位,同埋预留BB凳?」
我话:「冇,我试过打过嚟,你冇人听。」
佢话:「你冇打嚟book BB凳㖞。……咁我哋而家帮你拍枱。」
最后,佢哋都有帮我哋安排7个大人座位,加一张BB凳。
食物环境以呢个价钱一定冇得投诉,又真系几好食,仲有生蚝。烧乳猪,鱼同刺身都唔错。现场即整嘅厨师,大部份都非常有礼,亦都体谅食客。请他们为BB整米粉,他都会尽量满足我嘅要求,而且非常有礼貌及笑容。值得一赞。

可惜嘅系,有个不太好嘅服务经验。第一,条款又唔讲明要打电话去餐厅book位;第二,打嚟餐厅打咗六次都冇人接听。(已经系唔同嘅时间。)第三:仲要去到餐厅俾个侍应话我冇打嚟book BB凳,但我明明OpenRice已经写咗。
当然个侍应系有少少冇礼貌,个样亦都不太友善。
  • 生蚝
  • 烧乳猪