2018-03-29 563 浏览
我哋两条友仔出咗名好大食,所以每次食串烧都系食极都唔够。不过又因为串烧香口,都会心痕想食。今次,我哋去咗旺角女人街一烧窰,价钱亲民之余,份量十足,四百钱就食得饱。烧窰玉子烧厚厚嘅玉子烧加上秘制酱油同脆卜卜蟹籽,味道同口感都照顾得到,不过师傅可能重手落多咗酱油。鸡肾鸡肾烧到啱啱好,香脆可口,口感丰富。烟肉露笋卷平时嘅烟肉露笋卷都系切开一段段,呢到系烟肉包住原条露笋,加上忌廉酱,好特别。秋葵微微烧过嘅秋葵,配上酱油,鲜味凸出,特别喜欢佢嘅黏口感。烧帆立贝帆立贝加上秘制酱汁,烧到外面有少少焦,入面就仲保持到𠮶肉汁。粟一烧又系烧粟米咁桥?一早知你系粟一烧!呢个粟一烧非常足料,成条粟米分两份,加上香浓酱汁去烧,好香口。日本番薯仔番薯略略烧过,好香番薯甜味,正!菠野菠萝wing原片菠萝拎去烧,入口香甜,多汁多到一咬就喷晒出嚟!原条鳗鱼定食原条鳗鱼散叫都要HK$88,加HK$20就可以变定食,包埋面豉汤同前菜。面豉汤有淡淡嘅面豉味,配香滑豆腐同昆布;前菜系M佬最钟意嘅味付螺肉。长长嘅原条鳗鱼,十分厚肉,仲有浓郁嘅鳗鱼汁,正。定食仲可以半价叫饮品,呢杯蜂蜜柳橙茶,非常解渴,正!(记住Like同Shar

鸡肾
鸡肾烧到啱啱好,香脆可口,口感丰富。

秋葵
微微烧过嘅秋葵,配上酱油,鲜味凸出,特别喜欢佢嘅黏口感。

日本番薯仔
番薯略略烧过,好香番薯甜味,正!

菠野菠萝wing
原片菠萝拎去烧,入口香甜,多汁多到一咬就喷晒出嚟!

蜂蜜柳橙茶

(记住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬 玩乐日记
2018-03-28