2020-10-07
话说今日去始创睇床褥家私,经过闻到阵阵香味,食欲大增,原来睇家私睇到食饭时间都唔知😆既然香喷喷, 一于帮衬呢间医咗五脏庙先。呢度环境唔错,主打fine dining,价钱相对较亲民,一人晚餐平均都是around $200。而且种类OK选择多,汉堡包或者饭类或者肉类选择都有啲,饭桶嘅老公就拣咗意大利饭,而唔系几凑米气嘅我就拣咗食雏鸡。#甘笋忌廉汤dinner set本身有餐汤,可以拣甘笋忌廉汤或者加钱转龙虾汤。呢个甘笋汤质地好creamy,欣赏佢将甘笋打到好幼滑,竟然可以完全无颗粒👍仲加咗姜汁提升味道层次之余又可以驱寒,唔钟意食甘笋嘅我竟然饮晒😎#香煎带子意大利饭配黄姜忌廉汁原来我系俾带子嘅香味吸引咗嚟食🤣本身带子刺身我麻麻哋,但系就超钟意食呢种煎好嘅特大带子,食起嚟格外清甜,爽实嘅口感令人大爱,两边得煎香香,中间保留甜心口感❤️yummy❤️意大利饭亦都有惊喜,黄姜加埋忌廉一啲都唔辣,饭粒吸收晒酱汁,软中带硬,层次很好,美味又养生。#烤原只美国嫩雏鸡配薯仔及时蔬比春鸡还要是嫩口的雏鸡😋口感真的不一样,就是连鸡胸也嫩嫩的,超棒喔!而且虽然是烤过,但是仍保持到肉汁满满呢👍尤其是鸡髀的部位,一咬
#甘笋忌廉汤
#香煎带子意大利饭配黄姜忌廉汁
#烤原只美国嫩雏鸡配薯仔及时蔬
比春鸡还要是嫩口的雏鸡😋口感真的不一样,就是连鸡胸也嫩嫩的,超棒喔!而且虽然是烤过,但是仍保持到肉汁满满呢👍尤其是鸡髀的部位,一咬落去就流岀黄油,齿颊留香。加上雏鸡几乎是没有什么脂肪的,都是蛋白质😍减肥中也可以放心吃呢!
钟意饮咖啡的也不妨试试这里的拉花咖啡,奶品顺滑又不失咖啡香味👍还有拉花可以打卡😎
#玫瑰花茶
餐后来一杯玫瑰花茶,正好用来消消肚腩😆
怡人的玫瑰花香,正好为今晚谱上完美的句号。