最近呢个月去多咗日式居酒屋 😁✌️好似搞紧个居酒屋battle 咁 😆间间都各有主打同特色又唔错,不过讲到比较得我心嘅会系呢间 ❤️ 渔正居酒屋 💜价钱喺居酒屋嚟讲系抵食 😀👍🏻平日晚7点左右d人就杀入嚟开餐架喇 😂虽然居酒屋唔算话叫好大间,但都分到好多卡位㖞 😃私隐度几高下架 👍🏻👍🏻👍🏻食物选择好多,饭、乌冬、刺身、海鲜、寿司、炸物、天妇罗、小食、沙律.... 等等都有,当然靓酒sake不可少啦,仲要有时推d限定优惠添呀 🤩🐟 店长精选时令刺身拼盘 (上)有8款刺身:甜虾、帆立贝、三文鱼、八爪鱼、油甘鱼、左口鱼边、吞拿鱼及缟鲹池鱼劲厚切!😍 超级新鲜,刺身好肥美!冇得弹!食得到嘅... 都唔希望同人share 😂 想独食成盘 😂🦪 兵库县室津生蚝我唔食生蚝,朋友叫咗2只,大大只!虽然我唔食,但肉眼见到生蚝肉质真系好靓!朋友话食到海水味,好鲜甜 ❤️ 睇落系见到有调味汁+少少明太子,夹埋食应该滋味d 😃🐍 柚子盐烧白鳝白鳝肉质肥美冇腥味、咬落弹牙爽口,亦唔觉有骨,加咗柚子盐调味,同鱼鲜甜味好夹,口感清新,烧得鱼皮带点焦香又脆口 😋👍🏻🐚 清酒煮蚬蚬洗得好干净,蚬肉鲜甜,酒味入肉又香 ❤️ 🥗
最近呢个月去多咗日式居酒屋 😁✌️
好似搞紧个居酒屋battle 咁 😆

价钱喺居酒屋嚟讲系抵食 😀👍🏻
平日晚7点左右d人就杀入嚟开餐架喇 😂
虽然居酒屋唔算话叫好大间,但都分到好多卡位㖞 😃
私隐度几高下架 👍🏻👍🏻👍🏻

🐟 店长精选时令刺身拼盘 (上)
店长精选时令刺身拼盘 (上)

劲厚切!😍 超级新鲜,刺身好肥美!冇得弹!
食得到嘅... 都唔希望同人share 😂 想独食成盘 😂

🦪 兵库县室津生蚝
室津生蚝

🐍 柚子盐烧白鳝
柚子盐烧白鳝

🐚 清酒煮蚬
清酒煮蚬

蚬洗得好干净,蚬肉鲜甜,酒味入肉又香 ❤️

🥗 慢煮牛舌柚子汁沙律
慢煮牛舌柚子汁沙律

牛舌薄切均匀,肉质嫰滑,柚子汁清爽,杂菜新鲜非常爽口,配埋车厘茄,酸酸地,非常开胃 😋

🍢 田乐豆腐
田乐豆腐

初初我以为就咁烧豆腐,卖相好似好普通,食落就惊喜㖞!😃
豆腐面头搽咗味噌酱去烧,烧到外皮香脆,因为加咗味噌酱,甜甜地咁嘅,一咬落去觉得豆腐比平时较香浓入味!十分香口,推介 🔥

🍛 无骨鲜鸡腿扒饭
无骨鲜鸡腿扒饭

个人觉得份量可2人share,鸡腿扒烧得外脆而内里肉嫰,都几juicy ❤️

🥃 万肯乐加贺熟成梅酒
🍹 司牡丹柚子酒
当晚去见到居酒屋做紧限时优惠‼️ 买一送一 🤩 正呀 🍻

2023-04-26
店长精选时令刺身拼盘 (上)
室津生蚝
柚子盐烧白鳝