餐厅: 番尋味
资讯:

“观塘” 对我嚟讲既有中学回忆又不陌生嘅地方🫴🏻突然想怀缅一下 ( 当然出发前做好research) 重返当年中学时嘅茶记,唔经唔觉都二十几年🙌🏻满满嘅中学回忆反晒嚟,今次仲带埋姊妹 + 契仔👶🏻一齐食返当年嘅味道,价钱一如既往即是而家通胀嘅世代📈加幅不大之如,分量大大份好足料 🥗🍲🍜🍝🍛🥤老板多年以务求为每一位食客带你食过返寻味的宗旨 📌泰式冬阴功海鲜炒饭 🍛(餐送中汤) $49唔多茶餐厅冬荫公炒饭酸酸辣辣嘅感觉🌶️超级唔识写一个字嘢未攞嘅嘢惹味嗯嗯🤤当中有生菜🥬虾🦐鱿鱼🦑保持脆嫩口感📌瑞士汁肥牛炒河 🧆 (餐送中汤) $52炒好嘅河粉似干炒牛河🐮但带有瑞士汁嘅甜味加上肥牛🐃加上洋葱🧅超有镬气✨📌全日常餐🍲 沙嗲牛面+冻央+奄列 $48 + $1( 烘底) 🍞牛肉🐂融合香浓的沙嗲酱和嫩滑唔老牛味重再配浓郁冻央茶味重☕️配合火腿奄列🍳😋正📌下午茶☕️生炸鸡髀🍗配苹果沙律🥗 $38生炸鸡髀外皮经炸后金黄色的脆皮✨咬落去***咔嚓***声音🔥鸡肉保持多汁同嫩滑茶记式沙律开胃🥗加上爽脆嘅苹果沙律🍎食完炸脾再食苹果沙律更清新解腻📌华田脆脆西多士 🍴🍞 $39西多士增添左一层奶香🥛加上华田脆脆浓郁甜味

📌泰式冬阴功海鲜炒饭 🍛(餐送中汤) $49

整体 ⭐️⭐️⭐️⭐️

番寻味 @番寻味
📍 开源道开联工业中心 A座2楼28室
BB见倒都想食嘅茶餐厅
泰式冬阴功海鲜炒饭 🍛(餐送中汤)
华田脆脆西多士 🍴🍞
下午茶☕️生炸鸡髀🍗配苹果沙律🥗
瑞士汁肥牛炒河 🧆 (餐送中汤)
炒面及炒饭类包送中汤
餐饮-
BB见倒都想食嘅茶餐厅
泰式冬阴功海鲜炒饭 🍛(餐送中汤)
华田脆脆西多士 🍴🍞
下午茶☕️生炸鸡髀🍗配苹果沙律🥗
瑞士汁肥牛炒河 🧆 (餐送中汤)
炒面及炒饭类包送中汤
餐饮-