2021-03-25 187 浏览
「花果飘零,灵根自植」,在香港植根,最终选择留下的,是逼于无奈,还是心甘情愿?相信会好似店舖所讲,那里有光,那里就有花;那里有花果,那里就是香港💛继续回归正文介绍手摇饮品加奶盖😋同样系本地品牌,老实讲以手摇来说依间算贵,不过真心系好饮嘅!茶饮分别用手工压茶、冰滴萃取、虹吸、冷泡、调酒技术来制作,以鸡尾酒同精品咖啡调配方式制作花果茶 ,mojito茶你又试过未😉朗豪坊一上电梯右手边就系,见到纯白色装修有精品咖啡店feel,同时亦有条人龙系到等领取饮品,好受欢迎😚.👓桂花乌龙cheezzino $42首先要介绍下个奶盖!用左全港首创嘅氮气泡沫处理,注入氮气将芝士酱泡沫化,所以质感偏泡泡状好轻盈有啲啤酒泡感觉,同平时奶盖厚实质地完全吾同。而味道方面佢都系轻盈嘅咸香味,饮得出但唔算非常浓烈嘅咸味,相比下反而佢个茶底味道比较突出,淡淡清幽嘅乌龙味配上桂花香,成个感觉好清香清新,面层嘅奶盖令到杯茶有冇咁单调,系好饮!评分:8/10👓百香柚子龙井 $36靠近杯会明显闻到阵柚子味,一入口咬到柚子粒好得意好有口感,但味道唔会涩,反而充斥柚皮果香,再加上百香果嘅果籽添上口感。冇叫少甜,不过本身甜味系来自百

👓桂花乌龙cheezzino $42
评分:8/10
👓百香柚子龙井 $36
靠近杯会明显闻到阵柚子味,一入口咬到柚子粒好得意好有口感,但味道唔会涩,反而充斥柚皮果香,再加上百香果嘅果籽添上口感。冇叫少甜,不过本身甜味系来自百香果香甜味,系清新嘅酸甜味。龙井本身唔系属于浓烈嘅茶叶,所以佢甘甜嘅茶底配上百香果柚子系个好清新又夹嘅配搭,同样好好饮!
评分:8/10