2016-10-15 3249 浏览
开业咁耐第一次嚟试食, 门面好似好怀旧既茶餐厅FEEL, 被安排坐近玻璃窗既2人枱, 午餐餐牌有六款拣, 价钱偏贵, 最低消费都要$83, 另仲有三款特餐选择, 但真系好难拣, 最后拣咗2个午餐餐包 - 外层好似焗过咁硬硬地, 里面就软熟, 需要有牛油, 可以自己搽上, 但口感麻麻是日沙律- 卖相唔算吸引, 味道还可以, 啲汁系酸酸地, 但落晒碗底, 面层既菜系唔觉有汁是日餐汤 - 忌廉磨菇汤, 普普通通冻柠茶- 一睇茶色就知茶底浓, 柠檬应该唔多新鲜, 第一啖入口已觉得好难饮, 唔知佢地用咩茶冲既柠檬茶, 又唔似系红茶底串烧牛柳配磨菇饭$88 - 卖相哗一声....点解啲牛柳可以黑到咁, 虽然食落去牛柳系软熟同淋, 但佢既外貌系奇差, 底层饭超多, 加埋啲磨菇, 味道都还可以香煎比目鱼配薯蓉及杂菜$128 - 卖相还可以, 但比目鱼分量太少, 相比咁既价钱, 不如我去食法国啦, 人地都系分量少, 但人地果啲系食得又睇得, 以一个细食女仔既食量嚟讲, 食完仲要系唔饱既总结 : 食物种类唔多又唔吸引, 餐牌系普通茶记既食物, 但中午既午餐餐牌又要西餐厅既食物, 但又唔系有水准, 价钱又唔
是日餐汤 - 忌廉磨菇汤, 普普通通
总结 : 食物种类唔多又唔吸引, 餐牌系普通茶记既食物, 但中午既午餐餐牌又要西餐厅既食物, 但又唔系有水准, 价钱又唔系平, 好坦白讲, 我唔会再帮衬啰! 特别一提, 埋单仲要收加一添
2016-10-14